Cea mai mare – 27.724 lei

România are, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, iar pensia medie pentru aceştia este de aproximativ 9.600 de lei în timp ce pentru cei aproximativ 4,9 milioane de pensionari din sistemul public pensia medie este de 1.500 de lei.

În judeţul Tulcea, 73 de persoane au primit pensie de serviciu anul trecut, potrivit datelor centralizate de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Tulcea. Din totalul pensiilor speciale, peste jumătate sunt ale magistraţilor.

Cea mai mare pensie de serviciu în judeţul Tulcea s-a ridicat anul trecut la 27.724 de lei (5.687 de euro) şi intră în contul unui pensionar magistrat, iar „cea mai mică” la 1.930 de lei, cel care primeşte aceşti bani lună de lună fiind un fost angajat al personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea.

Pensia medie a avut în judeţul Tulcea o valoare lunară de 1.292 de lei în trimestrul III 2020, conform ultimelor informaţii disponibile pe site-ul Direcţiei Judeţene de Statistică Tulcea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.