Peste 160 de firme din zona de Sud-Est vor fi verificate de DNA

Măsura 3 (granturi pentru investiţie acordate IMM-urilor) a fost blocată pe termen nelimitat, în condiţiile în care există un dosar la DNA din cauza unor suspiciuni de fraudă a modului în care au fost depuse proiectele. Cât timp durează ancheta DNA, atât timp va fi blocată şi Măsura 3. Însă ce se întâmplă în acest timp cu firmele corecte care au depus proiecte, mizând pe aceşti bani pentru investiţii?

Potrivit secretarului general al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Sterică Fudulea,  singura soluţie pe care o au firmele este să aştepte. Din regiunea de Sud-Est, din care face parte şi Tulcea,  sunt aşteptate la verificări circa 164 de firme.

„Firmele care au depus proiectele trebuie să aştepte în acest moment. Toată problema apare, de fapt, de la managementul actual, care este dezastruos. Niciodată nu pot fi firmele de vină pentru că au aplicat în baza unor ordonanţe emise de Guvernul României. Din păcate, din nou,  vinovăţia cade pe IMM-uri. Am văzut că decizia Guvernului este să cheme 1001 de firme la DNA pentru a fi verificate. Domnul ministru a spus că există suspiciuni de fraudă, dar nu ştiu cum o firmă putea să fraudeze un sistem care, teoretic, era închis. Cu toţii aşteptăm aceşti bani, această finanţare. Vă pot spune că vor fi în jur de 164 de firme din zona de Sud-Est care vor fi chemate”, ne-a declarat  secretarul general al CNIPMMR, Sterică Fudulea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.