Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, intenţionează să modifice modul de plată a căldurii, astfel încât populaţia oraşului să plătească agentul termic în funcţie de venituri.

„Tulcenii trebuie să plătească gigacaloria în funcţie de venituri. Eu nu cred că un om cu venituri mari trebuie să beneficieze de aceeaşi subvenţie ca unul cu venituri mici. Dacă până acum toată lumea plătea 250 de lei pe gigacalorie, eu, de exemplu, o să plătesc 500 de lei”, a afirmat primarul Ştefan Ilie.

Primarul a mai spus că în acelaşi timp doreşte modernizarea punctelor termice şi transformarea lor în centrale de cartier.

„Vrem să limităm astfel funcţionarea Cazanului de Apă Fierbinte (CAF), generator de pierderi şi de poluare şi să facem ca tot sistemul energetic să fie pe centrale termice”, a precizat primarul.

În timpul şedinţei Consiliului local de luni, Ştefan Ilie a declarat că doreşte să sprijine populaţia cu venituri mici pentru ca aceasta să-şi achiziţioneze propriile centrale de apartament.

„Îmi asum aceste decizii, indiferent de scăderea popularităţii mele”, a afirmat primarul.

În timpul şedinţei extraordinare a Consiliului local al municipiului, aleşii au votat bugetele societăţilor din subordine, în bugetul din acest an fiind prevăzută o sumă de 6 milioane de lei pentru subvenţia la căldură.

Începând de luni, Energoterm SA a sistat furnizarea agentului termic în sistem centralizat între orele 9,00 şi 16,00, pe fondul temperaturilor crescute anunţate de meteorologi. Decizia este aplicată luni şi marţi doar în cazul consumatorilor racordaţi la centralele termice de cvartal.