Şahiştii de la ACS Logic Delta au participat în perioada 25 iunie-4 iulie, la Festivalul Internaţional de Şah „Trofeul Litoralului” – ediţia XXX, organizat de Clubul Sportiv Tinerii Maeştri Bucureşti şi omologat de F.R. Şah şi Federaţia Internaţională de Şah, care a avut loc în staţiunea Eforie Nord din judeţul Constanţa. La acest festival au participat aproximativ 200 de jucători de şah de toate vârstele, juniori şi seniori din România, Republica Moldova, Rusia şi Belarus.

Tulcea a fost reprezentată de sportivii  clubului de şah A.C.S. Logic Delta: Laurenţiu Sarighioleanu (Turneu OPEN), Sofia Borisov (Turneu OPEN), Diţă Maria Del Carmen (Turneu U10), Spiridon Antonia (Turneu U10) şi Bădulescu Evelyn (Turneu U10).

Din păcate şahiştii nu au reuşit să ocupe un loc pe podium, dar au avut jocuri frumoase prin care au reuşit să se remarce. Pentru sportivii tulceni acest concurs a fost şi un test de verificare înaintea participării la Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Juniori, care vor avea loc la Iaşi, în perioada 12-20 iulie 2021.

„Chiar dacă nu au reuşit să ocupe un loc pe podium, sportivii noştri au demonstrat că sunt pregătiţi pentru a participa la Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe, unde sperăm să obţinem medalii. De remarcat este evoluţia lui Laurenţiu Sarighioleanu, care în cele opt runde de joc a pierdut doar o singură partidă, în faţa multiplului campion naţional al Republicii Moldova, acumulând la finalul competiţiei 5,5 puncte”, a declarat preşedintele ACS Logic Delta Tulcea, Marius Sarighioleanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.