Pugilista Amalia Niţă, legitimată la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea, a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 63 kg, duminică, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Tbilisi, după ce a învins-o în finală pe poloneza Karolina Kuhn, la puncte (5-0).

Campionatul European de juniori de la Tbilisi a şlefuit un nou diamant al boxului feminin românesc, transmite Federaţia Română de Box. Amalia Niţă este în primul an de juniorat şi a convins pe toată lumea că este una dintre cele mai promiţătoare tinere pugiliste de pe Bătrânul Continent. După un debut impresionant, în care a eliminat reprezentanta Rusiei, sportiva a făcut o adevărată demonstraţie de forţă până pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european, făcând-o pe adversara din finală, Karolina Kuhn, să izbucnească în plâns înainte de anunţarea deciziei. Nouă regină a categoriei 63 kg este Amalia, deşi la startul marii finale avea doar 61,4 kg, emoţiile şi dorinţa de victorie punându-şi amprenta asupra sa.

„Categoria 63 de kg feminin are de acum o nouă regină, o sportivă care a dominat cu autoritate marea finală. Este vorba de Amalia Niţă, impresionanta noastră campioană, care i-a uimit şi pe specialiştii Europeanului, prin viteza de reacţia, bagajul consistent din punct de vedere tehnico-tactic, forma fizică şi atitudinea de mare campioană. Finala ei cu Kuhn Karolina a fost fără istoric, controlată cu autoritate de Amalia, dovadă şi lacrimile de neputinţă ale sportivei poloneze după ultimul gong”,  se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Box.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.