Numărul persoanelor care aleg să se vaccineze împotriva COVID-19 este în creştere la nivelul cabinetelor medicilor de familie din municipiu, implicaţi în campanie.

La cabinetul dr. Constantin Ciureanu, de exemplu, media celor care se prezintă zilnic la vaccinare este de circa 50 de persoane pe zi.

„Au început să vină mai multe persoane să se vaccineze. În medie vin să se vaccineze circa 40-50 de persoane pe zi. Avem solicitări, iar programările se produc rapid, în cursul aceleiaşi zile sau în ziua următoare cel târziu. Programarea este necesară deoarece dacă deschidem un flacon de vaccin trebuie să îl administrăm la 5-6 persoane”, ne-a declarat dr. Constantin Ciureanu.

Medicul de familie spune că în urma testelor pentru depistarea COVID, efectuate la cabinet, au fost descoperite destul de multe cazuri pozitive.

„Deoarece facem şi testare am depistat destule cazuri pozitive, inclusiv la copii. Miercuri am trimis la internare cazuri confirmate şi avem la domiciliu foarte mulţi izolaţi. Situaţia nu este bună deloc. În această perioadă vin şi persoane pentru consultaţii pe diverse patologii, de la simple răceli până la boli cardiovasculare. Şi aici sunt într-un număr mult mai mare decât în lunile anterioare, într-o medie de 50 de persoane pe zi”, a precizat dr. Constantin Ciureanu.

Alte 58 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate ieri în judeţul Tulcea.

Rata de infectare înregistrată ieri în judeţ era de 4,9 cazuri la mia de locuitori. Numărul cazurilor active era ieri de 1.138. Judeţul Tulcea înregistra ieri trei localităţi cu rata de infectare de peste 7,5 la mie. Este vorba de I.C. Brătianu  (7,99), Izvoarele (7,6) şi municipiul Tulcea (8,9).

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.