Primăria Tulcea a transmis ieri o nouă solicitare către Guvern privind alocarea unor fonduri în sumă de 38 de milioane de lei, bani destinaţi subvenţionării preţului la gigacalorie, în cazul cetăţenilor care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Solicitarea vine în urma discuţiilor din cadrul şedinţei ce a avut loc luni între Asociaţia Municipiilor din România şi reprezentanţii Guvernului.

La Tulcea, factura la încălzire ar urma să crească la 1.290 de lei, faţă de 637 de lei anul trecut pe lună, pentru un apartament de 40 mp. Preţul nu este cel final, urmând ca Primăria Tulcea să acorde o subvenţie. Autoritatea locală nu dispune decât de 5 milioane de lei, din bugetul local, aşteptând încă 38 milioane de lei de la Guvern.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut în cadrul Asociaţiei Municipiilor din România cu reprezentanţii Guvernului ne-au solicitat să depunem documente justificative care să cuprindă atât istoricul cât şi ce programe avem pe viitor. Nu suntem singurii în această situaţie şi sper ca Guvernul să înţeleagă. Am făcut o nouă solicitare către Guvern pentru a justifica suma de 43 de milioane de lei. Noi ne dorim să subvenţionăm cu 65%, faţă de 50% cât a fost anul trecut, pentru ca abonaţii să aibă o creştere minimă de la 318 lei la 390 de lei”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.