Nu mai puţin de 50 de replici ale lucrărilor de artă ce fac parte din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea vor fi expuse, începând de luna aceasta, în cartierele din municipiu, în cadrul proiectului „Muzeul din cartier”.
Proiectul a fost lansat ieri de către Asociaţia de Dezvoltare Aegyssus (ADRA) şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin Muzeul de Artă şi Casa Avramide, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la demisolul Casei Avramide.
Proiectul realizat cu sprijinul şi cofinanţarea Primăriei Municipiului Tulcea constă în expunerea, în cartierele tulcene şi în punctele importante ale oraşului, de afişe cu 50 dintre cele mai importante lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă din Tulcea. Astfel, expoziţiile itinerante spontane vor scoate în evidenţă atât lucrări ce pot fi admirate direct, vizitând Muzeul de Artă, dar şi lucrări inedite ale celor mai importanţi artişti români.
„Muzeul din cartier este o iniţiativă care se mulează perfect pe situaţia actuală, care ne scoate în stradă aproape de comunitatea tulceană, ne pune în dialog cu ea şi expune imagini cu lucrările din muzeu. Se vor putea observa lucrări din expoziţia permanentă a Muzeului de Artă, dar şi lucrări care se află în patrimoniu. Proiectul presupune afişarea acestor panouri în zonele cele mai populate din Tulcea, precum pieţe, zona Falezei, dar şi în cartierele din municipiu. Încercăm să păstrăm un element al surprizei. Ne dorim să facem omul curios, să pună întrebări, iar noi să ne cunoaştem potenţialul public. Cunoscându-şi patrimoniul, comunitatea îşi asumă şi îl promovează mult mai natural decât am face-o noi vreodată. Acest proiect va continua, fiind unul de cursă lungă. Va întâmpina şi turiştii care tranzitează Tulcea. Imaginile sunt împărţit pe trei categorii: lucrări de excepţie de pictură, Tulcea lui Constantin Găvenea şi lucrări dedicate fantasticului lui Victor Brauner”, a declarat managerul de proiect, muzeograf ICEM Laura Guţu.
Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.