Pescarii din judeţul Tulcea, nemulţumiţi din cauza proiectului ordinului de prohibiţie a pescuitului din acest an, au solicitat să se întâlnească cu ministrul Mediului însă li s-a refuzat participarea la întâlnirea programată astăzi între reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Ministerul Mediului.

Reprezentanţii pescarilor s-au întâlnit, la finele anului, cu oficiali ai ANPA şi ai ARBDD pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la propunerea de act normativ, însă în proiectul pus în dezbatere publică au fost făcute modificări neagreate.

Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării (FOPPDD), Dan Verbina, ne-a declarat că a transmis deja un memoriu parlamentarilor tulceni cu privire la situaţia pescarilor şi ia în calcul organizarea unui protest.

„Ultimele modificări la care am convenit au fost puse în proiectul care este în dezbatere publică. Marţi este o întâlnire la Ministerul Mediului unde participă ANPA, Rezervaţia Biosferei şi Direcţia de Biodiversitate din cadrul ministerului. Noi am solicitat în scris să participăm, dar ni s-a refuzat verbal prezenţa, nu ştiu din ce motive. Mai sunt nişte articole la care nu s-a ajuns la un consens şi cred că într-un final vom ajunge la o variantă comună. Este prima dată în ultimii 28 de ani de când s-a înfiinţat Rezervaţia Biosferei în care este mai greu cu partea de transparenţă decizională şi discuţiile cu mediul asociativ. Noi vom încerca toate modalităţile legale şi în ultimă instanţă cred că vom solicita să protestăm. Vom cere autorizaţie şi vom organiza un protest, depinde unde, ori la Ministerul Mediului ori la Rezervaţie”, ne-a declarat preşedintele Dan Verbina.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.