Firmele din judeţul Tulcea, beneficiare ale Măsurii 2- granturi de capital de lucru, vor primi luna aceasta restanţele de plată, fondurile urmând a fi alocate de la bugetul de stat.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului are în prezent restanţe de plată pentru aproximativ 3.000 de beneficiari, o sumă totală de circa 570 de milioane de lei.

„Marţi au fost întâlniri la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, iar miercuri la Ministerul Finanţelor unde am discutat câteva elemente importante. De la cele două ministere am avut certitudinea că luna aceasta se vor încheia plăţile pe HoReCa, respectiv pe componenta 2. Cei care au fost beneficiari pe grantul HoReCa au primit circa 47% din grant la sfârşitul anului trecut urmând ca diferenţa să fie încasată în luna iunie-iulie anul acesta. Acum s-a decis ca plata să fie efectuată luna aceasta, iar restanţele pe Măsura 2 se vor achita din bugetul de stat, dar mai urmează nişte proceduri de realizat. Sperăm ca până la sfârşitul lunii să fie realizată şi această treabă, astfel încât ambele măsuri să fie încheiate”, ne-a declarat Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Naţional al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIPMMR).

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.