Ieri, la Tulcea, a avut loc conferinţa de închidere a proiectului Cupa Internaţională Delta Dunării la înot sportiv, ediţia a IV-a, proiect implementat de Asociaţia Natantibus şi finanţat de Consiliul Judeţean Tulcea.

Alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Mihai Huleni şi de preşedintele Clubului Natantibus, Sorin Dan Bălan, au fost prezenţi la conferinţa de închidere şi trei tineri sportivi, medaliaţi cu aur la Cupa Internaţională Delta Dunării, competiţie ce a avut loc la Tulcea, în perioada 18 -19 iulie.

„Este genul de proiect pe care ni-l dorim la finanţare. Competiţii de acest nivel vom finanţa de fiecare dată când avem ocazia pentru că înotul este sportul total. Solicită toate grupele de muşchi şi contribuie decisiv la sănătatea tinerilor. Nu pot decât să-i încurajez pe copii să facă sport în primul rând pentru ei. Importante nu sunt medaliile, important este drumul parcurs până acolo. Şi dacă reuşeşti să ajungi la un campionat mondial sau la olimpiadă şi-ţi cântă imnul naţional, cred că este o senzaţie de nedescris. Aveţi tot timpul uşa deschisă şi sper să avem ocazia să fim alături de dumneavoastră în drumul spre performanţă”, a spus vice-preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Mihai Huleni.

Preşedintele Clubului Natantibus, Sorin Dan Bălan, spune că la concurs au participat 170 de sportivi.

„Reuşita acţiunii a fost una deplină, la concurs participând 170 de sportivi de la 11 cluburi din Tulcea, Galaţi, Piteşti, Iaşi, Medgidia, Constanţa, Tuzla şi un club din Republica Moldova. Sportivii clubului nostru au obţinut 42 de medalii din care 11 de aur, 16 de argint şi 15 de bronz. S-au evidenţiat sportivii: Romaniuc Vladimir, Crăciun Alis, Mihălceanu Vladimir, Anton Crina, Timofan Rareş, Porfir Vlad, Danilov Cătălin, Stancu Sofia”, a precizat preşedintele Clubului Natantibus, Sorin Dan Balan.

Vladimir Romaniuc este elev la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, şi spune că în momentul acesta sportul este prioritatea sa principală, fără a neglija însă şcoala.

Alexandru Crăciun George este student şi a absolvit Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”. Se pregăteşte, alături de colegul său pentru proba de 5.000 m la Campionatul Naţional de înot în ape libere.

Călin Panait Valentin a absolvit recent clasa a VIII-a şi este înscris la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”. Pe lângă înot, una dintre pasiunile sale este ciclismul.

Clubul Natantibus înregistrează un aflux de tineri care vor să practice acest sport, inspiraţi de performanţele extraordinare înregistrate în ultima perioadă la nivel mondial de David Popovici.