În Tulcea au apărut, în ultimele săptămâni, primele treceri pentru pietoni supraînălţate, la presiunea făcută de societatea civilă, în urma mai multor accidente care au avut loc din cauza vitezei excesive. S-au realizat lucrări de supraînălţare în zona trecerilor de pietoni de pe străzile Freziei, Livezilor, Tineretului, Viitorului şi Cernica, iar în plan se află Orizontului şi Prislav.

Primăria Tulcea derulează lucrări de supraînălţare a trecerilor de pietoni în mai multe locaţii din municipiu, după ce unii cetăţeni au reclamat faptul că autoturismele circulă cu viteză foarte mare, potrivit viceprimarului George Şinghi.

„Investiţia este realizată în urma reclamaţiilor mai multor cetăţeni din zonă, cum că s-ar circula cu viteză foarte mare, mai ales noaptea, la ore nepotrivite. Este vorba de o înălţare a carosabilului în zona trecerilor de pietoni. Este realizată astfel încât să permită şi intervenţia utilajelor de deszăpezire pe timp de iarnă şi sunt prevăzute cu rigole de trecere a apei. Astfel de proiecte sunt implementate în mai multe oraşe din ţară şi Europa pentru a facilita accesul pietonilor şi a descuraja circulaţia cu viteză mare. Este un program pilot şi vrem să vedem impactul, apoi vom stabili şi alte zone dacă este cazul”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Administraţia locală mai are în vedere montarea de semafoare temporizate în zona Şcolii Gimnaziale Nr. 8 de pe strada 1848 şi Penny de pe Spitalului.

„Pe strada 1848 la Şcoala nr. 8 se va monta un semafor temporizat cu buton şi unul în zona Penny, în zona Spitalului, pentru a facilita accesul pietonilor. Se va mai institui o zonă semaforizată la intersecţia străzilor Babadag cu Rezervorului”, a precizat George Şinghi.

Trecerile urmează să fie marcate în funcţie de starea vremii.