Primăria Tulcea a lansat în dezbatere publică, pe site-ul propriu, un proiect de hotărâre privind regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări publice cu plată şi de reşedinţă din municipiu.

Printre modificările cuprinse în proiect se află remedierea unor omisiuni sau erori din regulament, diversificarea produselor de parcare (zi/noapte/weekend) şi actualizarea tarifelor la parcările publice cu plată.

De asemenea, instituţiile publice vor putea încheia contract în baza căruia vor beneficia de un loc de parcare.

Unele modificări au suferit tarifele parcărilor publice care diferă de la o zonă la alta şi se pot plăti pe oră sau abonamente săptămânale, lunare, trimestriale sau anuale. Acestea rămân gratuite duminică şi în sărbătorile legale.

Abonamentul anual pentru parcările publice în intervalul 8.00-16.30 va fi de 1.250 de lei, pentru o zi 20 de lei, iar pentru o săptămână 100 de lei. Totodată, abonamentul anual fără interval orar costă 1.500 de lei.  Pentru zona Park&Ride abonamentul anual se propune la 600 de lei.

Potrivit documentului, în municipiul Tulcea există 6.777 locuri de parcare de reşedinţă în creştere cu peste 57% faţă de anul 2021 şi 2.749 parcări publice cu plată, în creştere cu 340% faţă de anul 2021, anterior intrării în vigoare a regulamentului.

Tulcenii pot trimite propuneri la regulament până la data de 10 martie.