Circa 300 de arbori, în special din specia stejar, cireş şi vişin turcesc, frasin şi măslin dobrogean, vor fi plantaţi astăzi, între orele 11.00-14.00, în Parcul Victoria. Speciile au fost recomandate de specialiştii Direcţiei  Silvice Tulcea. Toţi tulcenii care doresc să se implice sunt aşteptaţi la acţiunea desfăşurată de Primăria Tulcea, prin intermediul societăţii de Servicii Publice.

„Toţi arborii sunt luaţi de la pepiniera din Niculiţel, iar pe listă figurează 100 de bucăţi de stejar, 200 de cireş şi vişin turcesc, 50 de frasini. Mai avem arbori luaţi din natură, respectiv chiparos de baltă, fag, măslin dobrogean, cătină, ienupăr, posibil arin şi liane periploca graeca care se combină foarte bine cu arborii şi sunt similare celor care cresc şi în pădurea Letea. Am discutat cu Direcţia Silvică pentru a ne recomanda specii care să se adapteze la climatul din zonă, fiind şi perioada optimă de plantare. Ne-am îndreptat spre Parcul Victoria pentru că este o zonă care nu are foarte mulţi arbori şi ar merita mai multă umbră”, ne-a spus Cristian Mititelu – Răileanu, consilier al primarului pe probleme de mediu.

Cetăţenii care doresc să se im-plice în activitate nu trebuie să vină decât cu voie bună şi echipaţi corespunzător.

„Pentru voluntari nu va fi o muncă dificilă, pentru că cei de la Servicii Publice vor săpa gropile şi vor pregăti terenul. Ştim că mulţi tulceni îşi doresc un oraş mai verde, de aceea, oricine doreşte să se alăture este binevenit. Invităm oamenii să ne ajute!”, a precizat Cristian Mititelu – Răileanu.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Silvice Tulcea.

Astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în alte zone ale oraşului, urmând ca data şi zonele vizate să fie aduse la cunoştinţa publicului în timp util, astfel încât toţi cei interesaţi să poată participa.

O acţiune similară va avea loc în zona Bididia pe 31 martie, atunci când Direcţia Silvică împreună cu reprezentanţii Colegiului Dobrogean „Spiru Haret” şi sprijinul Primăriei Tulcea vor planta arbori. Administraţia locală  va pune la dispoziţie un autobuz pentru transportul elevilor.