Lucrările de reparaţii străzi programate în această perioadă în municipiu sunt în plină desfăşurare. Astfel, începând de ieri, traficul rutier a fost blocat pe strada Gloriei, pe segmentul cuprins între intersecţiile cu străzile Nicolae Bălcescu şi 9 Mai datorită unor lucrări tehnico-edilitare. Traseele STP 4B şi 8 vor circula deviat pe Strada Grigore Antipa, strada Independenţei, strada Suvenir şi strada Gloriei.

După trei ani de şantiere şi investiţii europene sunt şi tulceni nemulţumiţi. Primarul Ştefan Ilie a explicat recent de ce durează lucrările de infrastructură.

„Este pentru prima dată în istoria unor administraţii când se propagă ideea că dacă faci o stradă sau pui o canalizare nu e bine, că dacă este un şantier, e de rău, când de fapt oraşele care se dezvoltă sunt cele într-un şantier continuu. Şantierele creează disconfort, dar aduc dezvoltare. Oraşele care au o infrastructură pusă la punct sunt cele care se dezvoltă, atrag turişti, antreprenori şi investiţii. Am deschis şantiere unde nu au fost deschise niciodată, în zone în care apa curgea prin subteran, iar casele şi blocurile se afundau în pământ. Am deschis şantiere, am obţinut fonduri europene tocmai pentru a umple fundaţia care era putredă. Unde s-a văzut ca cineva să spună << Vai uite ce oraş plin de şantiere, hai să le închidem>> Unii spun <<Da, dar sunt începute de trei ani>>. Da, am început de trei ani strada Păcii, pentru că pe strada aceasta au fost şapte investiţii, de alimentări cu apă, canalizare, introducere a cablurilor în subteran, ape pluviale, refacere a trotuarelor şi de refacere a infrastructurii, pentru că acolo am găsit inclusiv conducte vechi de acum 100 de ani şi grote nebănuite de nimeni şi neştiute de nicio hartă. De aceea durează trei ani să realizezi o stradă principală intens circulată şi locuită. Într-un an am finalizat Forestierului sau Militari, străzi noi create. Forestierului este o stradă unde oamenii îşi doreau să se asfalteze dinainte să mă nasc eu. Am reuşit să o asfaltăm într-un singur an, pentru că nu aveau instalaţii şi o istorie a străzii în subteran. Şi este circulată, am reuşit să o asfaltăm. Mai trebuie să punem pe ea nişte marcaje, să dăm drumul la becurile de iluminat şi mai avem o porţiune datorită unei probleme cu înălţimea utilajelor care ar putea intra pe sub conductele de la Alum”, a declarat Ştefan Ilie.

Lucrările demarate ieri fac parte din Proiectul Lucrări Edilitare Zona Est, ce cuprinde următoarele străzi: 24 Ianuarie, Cuza Voda, Armeană, Concordiei, Gloriei, Avram Iancu, Sălciilor, Mihai Viteazu, Rahovei, Traian Vuia, Nicolae Bălcescu, Str. George Georgescu, Plugarilor, Primăverii şi Prislav. La acesta se adaugă alte proiecte pentru care s-a obţinut finanţare, însemnând reabilitarea completă a peste 50 km din reţeaua rutieră a municipiului, adică 83 de străzi.