Un bărbat care a agresat sexual o minoră de 10 ani a fost arestat joi, pentru 30 de zile. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, în cursul lunii februarie 2024, bărbatul a ademenit minora într-un gang izolat din piaţa Sf. Gheorghe, unde a obligat-o să-l pipăie în zona intimă.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în cursul lunii februarie 2024 în timp ce se afla în zona pieţei <<Sf. Gheorghe>> din Tulcea, inculpatul C.S. a ademenit o minoră în vârstă de 10 ani într-un gang izolat din acea zonă iar apoi, prin constrângere şi prin promisiunea oferirii unei sume de bani, a obligat victima să îl pipăie pe inculpat în zona organului genital”, a transmis prim-procurorul Dan Stepanencu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, într-un comunicat de presă.

Întrucât fapta inculpatului prezintă un grad ridicat de pericol social pentru ordinea publică, joi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăţi care a emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea în stare de recidivă postcondamnatorie a unei infracţiuni de agresiune sexuală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.