Un tulcean recidivist a fost arestat pentru 30 de zile după ce joi, 13 iunie, în jurul orelor 4.00, a pătruns într-un restaurant din zona centrală a municipiului cu intenţia de sustrage bunuri. În urma declanşării senzorilor antiefracţie, bărbatul a fost surprins de agenţii unei firme de pază în timp ce se cinstea la o masă din incinta restaurantului cu cea de-a doua bere sustrasă din bar. Bărbatul este acum cercetat pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de furt calificat.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în cursul lunii martie 2024 inculpatul a sustras o unealtă multifuncţională de pe raftul unui complex comercial din mun. Tulcea, acesta fiind depistat de agentul de pază după ce a trecut de casa de marcat fără să achite produsul iar la data de 13.06.2024, în jurul orelor 04.00 inculpatul a pătruns, după  terminarea orelor de program, în incinta unui restaurant din zona centrală a mun. Tulcea cu intenţia de sustrage bunuri însă, urmare a declanşării senzorilor antiefracţie, inculpatul Ţ.V. a fost surprins de agenţii unei firme de pază, la o masă din incinta restaurantului, în timp ce consuma cea de a doua sticlă cu bere, sustrasă din barul restaurantului”, a transmis prim-procurorul Dan Stepanencu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, într-un comunicat de presă.

Întrucât faptele inculpatului Ţ.V. prezintă un grad ridicat de pericol social pentru ordinea publică, la data de 14.06.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere care a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tulcea iar inculpatului i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.