Şi anul acesta turiştii care vin să se relaxeze pe plaja din Sulina şi Vadu-Corbu au la dispoziţie un punct de prim ajutor, dar şi salvamar. Postul de salvamar a fost înfiinţat graţiei eforturilor Asociaţiei HeartLand, care a stabilit un protocol de colaborare cu Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi autorităţile locale.

Punctele de prim ajutor au fost amplasate la începutul sezonului estival şi sunt autorizate.

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD), Bogdan Bulete, spune că va discuta cu asociaţia non-guvernamentală pentru a înfiinţa un punct de prim ajutor şi pe plaja din Sfântu Gheorghe.

„Împreună cu o asociaţiei non-guvernamentală am reuşit să punem la dispoziţie plajei de la Sulina şi plajelor din sud, de la Vadu-Corbu, un punct de prim ajutor. A fost una dintre priorităţile mele pe această zonă, pentru că salvarea vieţii umane este cea mai importantă. Aceste plaje au statut de plaje sălbatice, nu sunt comerciale aşa cum sunt cele de pe litoralul românesc. Aceste plaje nu permit înfiinţarea unor posturi de salvamar şi a unor puncte de prim ajutor, ele fiind esenţiale în desfăşurarea activităţii în sezonul turistic. Atunci am găsit soluţia ca împreună cu o asociaţie să amplasăm două-trei containere pe respectivele plaje şi să le dotăm cu minimul de echipamente în scopul salvării vieţii omeneşti. La Sfântu Gheorghe încă nu sunt. Trebuie să vorbesc cu asociaţia respectivă să vedem dacă au posibilitatea să amplaseze şi la Sfântu Gheorghe un astfel de punct de prim ajutor”, ne-a declarat guvernatorul ARBDD, Bogdan Bulete.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.