A încetat din viaţă doctorul Dumitru Vâlcu, un profesionist desăvârşit, una dintre cele mai apreciate valori ale acestui judeţ. Fost director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, fost consilier judeţean, dr. Dumitru Vâlcu a fost un om care, prin întreaga sa activitate, şi-a pus amprenta pe dezvoltarea judeţului Tulcea.

Membru activ al Crucii Roşii timp de peste 30 de ani, preşedinte al Filialei Tulcea a Crucii Roşii Române în perioada 2014 – 2023, cu trei mandate de vicepreşedinte la activ, dr. Vâlcu a slujit cu devotament misiunea Crucii Roşii, punând mereu semenii mai presus de sine.

„Domnul dr. Vâlcu va rămâne mereu în inimile noastre ca o persoană specială şi un exemplu de devotament şi implicare. Munca sa va rămâne o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care doresc să facă o diferenţă în lume. În aceste momente dificile, ne exprimăm cele mai sincere condoleanţe şi transmitem familiei sale întregi compasiunea noastră. Domnul Dumitru Vâlcu va fi profund regretat şi mereu iubit de către cei care l-au cunoscut şi au fost influenţaţi de munca sa. Drum lin spre ceruri!”, au transmis reprezentanţii Crucii Roşii Române-Filiala Tulcea.

Peste 20 de ani, doctorul Dumitru Vâlcu s-a aflat în fruntea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea. Tată a doi copii, dr. Vâlcu avea un doctorat şi trei masterate în domeniul medical.

Dr. Dumitru Vâlcu provenea dintr-o familie de patru fraţi, toţi muzicieni, niciunul practicant. A făcut şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Râmnicu Vâlcea, secţia vioară, era pasionat de muzica clasică, dar şi-a îndreptat paşii spre medicină.

S-a născut în Lupeni, judeţul Hunedoara, fiu de miner. Tatăl lui s-a îmbolnăvit de silicoză, o boală profesională şi trebuia să se interneze într-un centru din Căciulata. Aşa a ajuns la Călimăneşti. A plecat apoi la Bucureşti, la Facultatea de Medicină, pe care a terminat-o în 1976 cu media 10. A urmat un masterat pe managementul sistemului de sănătate (Bucureşti) şi unul pe managementul instituţiilor publice (Iaşi). Era formator în domeniul urgenţelor prespitaliceşti, iar din 2007 devenise doctor în medicină. În 2008 a participat cu lucrări de specialitate la Congresul Internaţional de Resuscitare, în 2009 la Congresul European de Resuscitare, iar în 2010 a urmat un curs european de resuscitare (la Sinaia).

După facultate a primit un post la Însurăţei (Brăila), după care a găsit un post la Sarichioi. Din 1984 a ajuns la Fabrica de Peşte, unde a rămas până în 1995. Timp de un an a fost inspector la Direcţia de Sănătate Publică, după care a devenit manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanţe familiei!