Tulcenii racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice vor avea căldură imediat ce vremea se va răci, dau asigurări primarul municipiului Ştefan Ilie şi directorul Energoterm, Narcis Adrian Vană. În ceea ce priveşte tariful, acesta va fi în continuare subvenţionat cu 50% de Primăria Tulcea şi nu va fi modificat, cel puţin deocamdată.

„Este foarte importantă asigurarea căldurii în timpul iernii, chiar dacă în continuare modul de producere este cel mai scump. Aşa se întâmplă şi în toate celelalte municipii din România care au sistem centralizat de furnizare a căldurii. Municipiile rezistă cu greu din cauza resurselor pe care le pun la dispoziţie care sunt foarte mari, însă este obligaţia noastră faţă de cetăţeni”, a precizat Ştefan Ilie.

Sistemul centralizat de furnizare a căldurii din municipiu a fost modernizat, ceea ce a dus la reducerea cu circa 20% a consumului de gaze.

„Avem contract de gaz, de energie, toată situaţia este sub control, Energotermul nu dă faliment. Societatea Energoterm, sub autoritatea Primăriei, are bani pentru a furniza energie termică. Tulcenii pot să stea fără grijă, toţi abonaţii Energoterm şi abonaţii care îşi doresc să se rebranşeze, îi aşteptăm cu mare drag să redevină clienţii noştri”, ne-a declarat Narcis Adrian Vană.

Datoriile curente ale Energoterm către furnizori se ridică la 1.562.000 lei.

Datoriile tulcenilor la Energoterm au ajuns la aproape 7 milioane de lei

Societatea de termoficare Energoterm are de încasat de la asociaţiile de proprietari din municipiul Tulcea aproape 7 milioane de lei. Creanţele neîncasate de la clienţi erau la sfârşitul lunii august de 6.825.000 lei.

Potrivit directorului Energoterm, 6.115 apartamente beneficiază de serviciile agentului termic.

„În prezent un număr de 6.115 apartamente sunt branşate la reţeaua centrală de termoficare, cu precizarea că avem în analiză dosare de debranşare. Numărul exact al apartamentelor ce vor fi branşate în noul sezon de furnizare a agentului termic pentru încălzire la nivelul municipiului Tulcea, îl vom putea comunica după data de 20 octombrie 2024, la finalizarea procedurii de debranşare”, a menţionat Narcis Adrian Vană.

Energoterm S.A. Tulcea va ţine cont de prognoza meteo furnizată de Administraţia Naţională de Meteorologie la sfârşitul lunii septembrie pentru a stabili perioada primelor probe de presiune pentru pregătirea reţelei în noul sezon de încălzire.

Conform legii în vigoare, pentru ca Energoterm să dea drumul la căldură trebuie să fie afară o temperatură medie de 10 grade Celsius sau mai mică pentru mai mult de trei zile la rând.

Înfiinţată în luna iulie 2005, societatea Energoterm SA are ca acţionar majoritar Consiliul local al municipiului Tulcea şi este singurul furnizor de agent termic în sistem centralizat din Tulcea.