Ambasadorul Republicii Bulgaria în România, Excelenţa Sa Radko Vlaykov, va fi prezent azi la Tulcea cu prilejul inaugurării noii plăci explicative din piatră de la bustul scriitorului bulgar Gheorghi Rakovski. Inaugurarea va avea loc începând cu ora 12.00 în cadrul unei ceremonii festive şi a unei slujbe religioase în Rotonda Personalităţilor din municipiu.

Decizia de înlocuire a plăcii a fost luată în urma unei vizite la Tulcea a Ambasadorului Republicii Bulgaria în România, în luna ianuarie, când acesta a decis schimbarea plăcii explicative din metal cu una din piatră, în scopul alinierii cu celelalte patru monumente aflate în Rotonda Personalităţilor. Noua placă a bustului personalităţii bulgare este realizată la Tulcea, din recunoscuta piatră naturală de Vraţa, extrasă din Bulgaria.

Slujba de sfinţire va fi oficiată de către P.S. Macarie de Glavinitsa, Episcop vicar al Mitropoliei de Ruse, iar din partea Episcopiei Tulcii va oficia P.C. pr. Neculai Felix, consilier cultural şi slujitor al Bisericii Sf. Gheorghe din Tulcea.

La ceremonie vor lua parte Ambasadorul Republicii Bulgaria la Bucureşti, Excelenţa Sa Radko Vlaykov, alături de alţi reprezentanţi diplomatici ai Ambasadei, precum şi reprezentantul Patriarhiei Bulgare la Bucureşti, Pr. Sachelar Kiril Sinev.

Bustul scriitorului bulgar Gheorghi Rakovski a fost inaugurat la Tulcea în anul 2019.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.