Bristena Arcuş a absolvit Facultatea de litere, specializarea Jurnalism, în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în anul 2005. Mai târziu, în anul 2012, tulceanca a absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, iar în prezent studiază masterul în Educaţie vizuală prin studiul peisajului şi figurii, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

În vârstă de 39 de ani, Bristena este profesoară de informatică şi arte plastice la Liceul Tehnologic „Simion Leonescu” Luncaviţa.

Artista îşi doreşte să realizeze anul acesta o expoziţie personală în care va prezenta arhetipurile feminităţii.

– Cum v-aţi descoperit vocaţia?

– A fost o întâmplare chiar amuzantă. Sistemul nostru de învăţământ are anumite carenţe în ceea ce priveşte vocaţionalul, iar pe perioada liceului nu am făcut desenul şi în generală nimeni nu a remarcat că am o anumită înclinaţie către artă. Când am ajuns la Iaşi, unde am făcut facultatea, aveam o colegă de cameră care era studentă la Facultatea de Arte şi când o vedeam că pictează mi se părea foarte fascinant ceea ce face acolo. Am rugat-o să-mi arate câteva abilităţi şi să-mi împrumute câteva dintre materialele ei. Ca jurnalist făceam des reportaje la Facultatea de Arte, mergeam la vernisaje, fă-ceam interviuri cu artişti în devenire şi uşor, uşor am început să desenez. Mi-am dat seama că este şi aceasta o formă de comunicare, care este uneori mai eficientă decât comunicarea verbală. O imagine trezeşte anumite stări în privitor indiferent de background-ul lui social sau cultural. În felul acesta mi-am dat seama că mă pot exprima şi în imagini. De atunci am început să pictez.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.