Primarul ales al municipiului Ştefan Ilie evaluează în această perioadă societăţile şi compartimentele din subordinea Primăriei Tulcea, intenţionând să pregătească şi un audit general pentru toate acestea.

Primele societăţi pe care edilul le-a vizitat şi a discutat cu reprezentanţii acestora sunt Energoterm, Poliţia Locală şi Servicii Publice.

„Am vrut să fac o evaluare primară înainte de a intra în funcţie. Am vrut să ştiu în linii mari cum văd conducerile acestor societăţi problemele oraşului, cum privesc iarna care vine, cum sunt pregătiţi, care este planul lor pentru anotimpul rece, unde întâmpină probleme şi ce solicită. Zilele acestea voi trece pe la toate societăţile, dar şi pe la compartimentele primăriei, deoarece este datoria mea ca ales local. Consider că trebuie să fac un audit general performant pentru fiecare societate şi compartiment, începând de la Poliţia Locală şi până la Aquaserv, de la Taxe şi Impozite până la Transport Public. Acest audit nu se poate face într-o zi sau două, ci probabil undeva în 3-4 luni. Sunt convins că angajaţii care vor să facă treabă vor face, iar cei care nu vor face treabă vor pleca. Vom eficientiza de la organigramă până la fiecare activitate pe care primăria o face. Este foarte mult de muncă, dar sunt convins că atât timp cât există comunicare oraşul se va schimba”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Printre problemele pe care cetăţenii din municipiu le-au sesizat primarului ales se află lipsa locuinţelor sociale şi gestionarea deşeurilor publice.
„Oamenii reclamă foarte multe probleme de care se lovesc şi care vin din ineficienţa serviciilor. Faptul că cetăţenii ar purta principala vină este total eronat.

Serviciile trebuie să vină în preîntâmpinarea problemelor pe care oamenii le pot avea. Am deschis un dialog cu tulcenii, oamenii îmi trimit sute de mesaje la care eu seara le răspund pentru că nu pot în timpul zilei. Oamenii reclamă aspecte de la lipsa locuinţelor sociale până la proasta gestionare a deşeurilor publice. Voi încerca să aplic soluţii pentru problemele similare care au existat şi în alte oraşe”, a precizat Ştefan Ilie.

Funcţionarii leneşi din Primăria Tulcea trebuie să se teamă

Săptămâna trecută, primarul Ştefan Ilie a anunţat că la nivelul Primăriei Tulcea vor avea loc schimbări semnificative, iar funcţionarii leneşi ar avea motive să se teamă.

„De o săptămână încoace primesc tot mai multe informaţii din Primărie. Tot mai mulţi oameni au pierdut teama şi povestesc pe şleau ce se întâmplă acolo. Ştiu că mulţi au temerea că multe se vor schimba. E adevărat, multe se vor schimba. Dar acesta nu este un motiv de teamă decât pentru funcţionarii leneşi, necinstiţi, abuzivi. Da, vor fi schimbări radicale în ceea ce îi priveşte pe aceştia. Pentru ceilalţi, angajaţii oneşti ai Primăriei, schimbarea va fi semnificativă, dar frumoasă. (…) Pentru acei funcţionari (nu doar din Primărie, ci şi din societăţile publice), care în aceste ultime zile, cedează presiunilor, semnează, concesionează, angajează cheltuieli pe-repede-înainte, am un sfat: nu fa-ceţi asta. Cei care vă presează nu au nimic de pierdut, de aceea se grăbesc.

Voi, da. Activitatea noastră la Primărie va începe cu un foarte cuprinzător audit”, a anunţat primarul ales Ştefan Ilie.
Ştefan Ilie: „Primăria va fi partenerul şcolilor în depunerea proiectelor europene”

De Ziua Mondială a Educaţiei, primarul Ştefan Ilie a vizitat o parte dintre unităţile şcolare din municipiu pentru a transmite un mesaj de la mulţi ani şi pentru a le da asigurări că Primăria Tulcea va fi „un partener real pentru educaţia elevilor”.

„Am fost la câteva unităţi de învăţământ, iar singura în care se afla directorul a fost Colegiul Dobrogean <<Spiru Haret>>, dar am vorbit telefonic cu conducerea Liceului <<Grigore Moisil>>, Şcoala Profesională <<Danubius>>, Şcoala <<Grigore Antipa>>. I-am asigurat pe directori că sunt un partener real pentru educaţia elevilor. În perioada următoare voi constitui o comisie într-un termen optim, în care să fie reprezentanţi ai şcolilor pentru că nimeni nu ştie mai bine ca ei problemele unităţilor de învăţământ. Şcolile în general nu au capacitatea de a depune proiecte şi de a solicita finanţări europene şi este de datoria primăriei să facă acest lucru”, a spus Ştefan Ilie.