De la mijlocul lunii martie s-a dat startul celei de-a treia etape a campaniei de vaccinare, destinate imunizării populaţiei generale. Vaccinul îl primesc însă doar cei din judeţele cu o incidenţă a cazurilor de Covid-19 mai mare de 4,5 la mia de locuitori. Pentru persoanele din restul judeţelor, cum este Tulcea, acestea trebuie să se înscrie pe o listă de aşteptare, vaccinarea propriu-zisă urmând să înceapă din 1 aprilie. Aşadar, tulcenii din etapa a treia care vor să se imunizeze trebuie să intre pe platformă şi să se înscrie pe listele de aşteptare.

Tot de luna viitoare, un număr de 18 fluxuri de vaccinare vor funcţiona la nivelul judeţului în vederea imunizării cu vaccinul produs de companiile Moderna, Pfizer şi Astrazeneca.

“În prezent sunt funcţionale 7 centre de vaccinare în judeţ. De la 1 aprilie vor fi funcţionale 18 fluxuri. Tot de la 1 aprilie vor intra în funcţiune şi punctele mobile de la Sulina, unde se va vaccina populaţia din Delta Dunării pe fiecare sat în parte printr-o planificare făcută între primari şi punctul de vaccinare din Secţia UPU. Recomand ca vaccinul să fie făcut de toată lumea, dar nu putem obliga pe nimeni. Eu sunt pe listă şi abia aştept să îl fac”, ne-a declarat prefectul judeţului Marcel Ivanov.

Potrivit prefectului, de luna viitoare vor funcţiona două fluxuri la Isaccea cu Astrazeneca, două fluxuri la Măcin cu Astrazeneca şi Moderna-deja funcţionale, CMJ un flux Astrazeneca, Sala Pohariu patru fluxuri Pfizer, un flux Pfizer la Ministerul Apărării, la Sarichioi două fluxuri Moderna, la Babadag două fluxuri Pfizer, la Topolog un flux Moderna, la Murighiol un flux Astrazeneca, Sulina un flux de Moderna şi punctul mobil care se va deplasa în sate, Liceul Agricol “Nicolae Cornăţeanu” un flux Astrazeneca.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.