Operatorul de salubritate JT Grup atrage atenţia cu privire la faptul că nu ridică gunoiul de la porţile gospodăriilor atunci când nu se sortează deşeurile, când sunt intemperii, în lipsa accesului rutier, atunci când pubelele nu sunt scoase la ora stabilită sau în zilele de sărbători legale.

Precizarea vine în urma unei sesizări făcute de un cetăţean de pe strada Florilor din satul Revărsarea, Isaccea, care reclamă faptul că sunt probleme cu ridicarea gunoiului menajer.

„Avem mereu probleme cu ridicarea gunoiului menajer, de cel puţin 10 ori în acest an nu s-a ridicat gunoiul sau/şi plasticul. Uneori maşina de gunoi nu vine deloc, alteori o vedem doar la şosea, sau pe strada noastră (strada a doua), dar nu vine şi la noi, cele 3 case. Sau ridică aleatoriu gunoiul: de la noi, da, de la vecini, nu, sau invers. Dacă plouă, e noroi, sau dacă ninge, maşina de gunoi nu intră pe stradă. Ok, ştim că e greu, (…) dar să ni se spună şi ieşim cu toţii la şosea, cu tomberoanele de gunoi în braţe, aliniaţi ca la paradă. (…) Cel mai mult a durat 3 săptămâni până s-a ridicat gunoiul. Plătim taxa de habitat, avem dreptul să trăim fără gunoi. Altfel, de ce mai plătim această taxă? Ce facem cu gunoiul, unde îl ducem? Eu îl pun în maşină şi-l duc la Isaccea. Acolo se ridică gunoiul”, se arată în sesizarea trimisă redacţiei de un cetăţean din localitatea Revărsarea.

Managerul JT Grup Tulcea, Ionuţ Tudorache, spune că în contract sunt prevăzute clar situaţiile în care nu se ridică deşeurile.

„Pot exista cinci cazuri în care o gospodărie nu este colectată, respectiv sortarea necorespunzătoare la sursă atunci când sacii reciclabili sunt poluaţi cu deşeuri menajere sau pubelele de menajer sunt impurificate cu deşeuri reciclabile sau neconforme. Dacă ei nu sortează corect, eu sunt obligat să nu colectez. În toamna anului trecut, Adunarea Generală a ADI Deşeuri, adică toate primăriile din judeţul Tulcea, a stabilit facturarea conform legii şi a principiului plăteşte cât arunci. Al doilea caz în care o gospodărie nu este colectată este la intemperii, coduri de avertizare ISU portocalii sau roşii de ninsoare sau precipitaţii. În astfel de situaţii maşinile nu ies la  colectare”, ne-a declarat managerul JT Grup Tulcea, Ionuţ Tudorache.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.