Liberalii din Tulcea au votat, ieri, în cadrul Colegiului Director Judeţean al partidului, ambele moţiuni pentru Congresul PNL din 25 septembrie.

Aceasta înseamnă că liberalii tulceni sunt de acord ca ambii candidaţi să intre în competiţia pentru preşedinţia partidului. Moţiunea lui Ludovic Orban – ,,Forţa Dreptei” a obţinut 49 de voturi dintr-un total de 54, iar moţiunea lui Florin Cîţu – ,,România Liberală” a totalizat 36 de voturi din 53 exprimate.

„Colegii liberali tulceni au optat pentru ambele moţiuni. Acest lucru înseamnă că nu vom avea un mandat expres pentru una dintre cele două moţiuni. Fiecare va vota conform propriei conştiinţe”, ne-a declarat Michael Gudu, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Tulcea.

Conform Statutului PNL, o organizaţie poate aproba moţiunile mai multor candidaţi, acesta nefiind un vot pentru alegerea respectivului candidat.

Congresul PNL va avea loc în 25 septembrie, cu prezenţa fizică a 5.000 de delegaţi din întreaga ţară. PNL Tulcea va trimite un număr de 82 de delegaţi la Congres, din care 8 de drept.

Conform recomandărilor Comisiei de Organizare a Congresului, delegaţii au fost aleşi în funcţie de „performanţă” (primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni), precum şi după criteriul „reprezentativităţii” (lideri ai organizaţiilor de tineret, femei, seniori).