După ultimele concerte susţinute luni seara în cadrul acţiunilor prilejuite de Tulcea Fest, Primăria municipiului propune publicului astăzi şi mâine un nou eveniment, Tulcea pe două roţi, dedicat transportului urban alternativ şi iubitorilor de vehicule cu două roţi care va presupune atât ateliere de educaţie rutieră, dezbateri, prezentări de vehicule, cât şi propuneri de trasee pentru biciclete şi concerte susţinute de Zob, Nightlosers şi Bluemans.

Zona plajei Ciuperca se va transforma într-un spaţiu însufleţit de muzica unor iubitori de două roţi, va fi un loc de socializare, un spaţiu deschis dezbaterilor şi, mai ales, un punct de plecare în explorări urbane pe două roţi.

Astfel, va avea loc o prezentare de piste ciclabile pentru Tulcea, explorări urbane pe două roţi – ,,Traseul celor 3 lacuri”, ateliere de educaţie rutieră, dar şi prezentare de motociclete, biciclete, trotinete, mopede şi dezbateri.

„Evenimentul este conceput sub forma unei invitaţii către toţi tulcenii, pentru a-i încuraja să descopere beneficiile mersului pe bicicletă, latura ecologică a utilizării vehiculelor pe două roţi sau sentimentul de libertate oferit de mersul pe motocicletă. Totodată, este un prilej de promovare a vehiculelor pe două roţi ca formă de transport urban alternativ în contextul supraaglomerării şi poluării urbane din cauza automobilelor. În egală măsură, dorim să atragem atenţia asupra prezenţei acestor vehicule în trafic, fie ele biciclete, motociclete, mopede sau trotinete şi să educăm participanţii la trafic în spiritul respectului reciproc şi al siguranţei”, transmite Primăria Tulcea.

În cele două zile sunt programate concerte ale artiştilor de la Zob, Nightlosers şi Bluemans, formaţie din Bucureşti ce îl are în componenţă pe talentatul chitarist tulcean Alex Cismaru. Nu va lipsi nici muzica ambientală cu DJ JAH Guidance HIFI.

„O numim Tulcea pe două roţi pentru că vrem să dăm naştere unor festivaluri rock care să promoveze acţiunea pe două roţi şi nu pe patru, din municipiu. Avem numai anul acesta câteva mii de maşini nou înmatriculate şi este aproape imposibil să poţi să faci locuri de parcare pe măsura autovehiculelor care se înmatriculează în permanenţă. Avem şi proiecte pe care le-am depus pe PNRR pentru înfiinţarea mai multor piste de biciclete, putem fi un pic mai ecologişti folosind transportul în comun care şi el este acum într-un program de reabilitare fiind în construcţie 10 autobuze şi încă 20 de autobuze electrice se află în licitaţie. Tulcenii vor putea în viitorul apropiat să îşi lase maşina acasă şi să folosească mai mult transportul în comun”, declara primarul Ştefan Ilie.

Potrivit primarului Ştefan Ilie denumirea de Tulcea Fest este una provizorie, urmând ca pe viitor cetăţenii să poată veni cu propuneri.

„Eu, în mod particular, nu prea sunt de acord cu sintagma de <<zilele oraşului, municipiului, comunei>> şi cred că pot fi denumite şi altfel. Acum le-am numit Tulcea Fest. Poate vom face în viitor un concurs de denumiri în urma căruia să găsim o denumire mai frumoasă. Dacă mergem pe prima atestare documentară a Tulcei ar fi cu totul şi cu  totul alte date de naştere ale oraşului”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Târgul meşterilor populari a deschis, vinerea trecută, manifestările organizate de autoritatea locală cu prilejul Zilelor municipiului Tulcea.