In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 562 din 23 februarie 2023

SC CORAL IMPEX SRL, punct de lucru in Municipiul Tulcea, str. Isaccei, Bl. I 6, Sc. C, Ap. 6, Tel/Fax: 0240/510059 , in baza contractului de achizitie publica de servicii nr. 43212/08.11.2021 privind serviciului public de salubrizare – activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare, incheiat cu Municipiul Tulcea si in baza Programului unitar de actiune pe anul 2024 va informeaza ca  se prelungeste perioada (21 – 31.05.2024) de executie a actiunii de Dezinsectie combatere tantari si larve, pe domeniul public  pana la 15.06.2024.

Substanta utilizata pentru dezinsectie combatere tantari este:

  • CYMINA PLUS – Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24, substanta activa cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentratia de 50 ml produs in 3 litri apa/solvent,  face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

         Masuri de prim ajutor recomandate de producator pentru CYMINA PLUS :

Contact cu pielea: spălați cu multă apă din abundenta. Scoateti hainele contaminate. Dacă iritatia  persistă, consultați medicul.

Contact cu ochii: clătiţi  cu apă timp de cel putin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi., dacă iritarea ochilor persistă, consultați medicul.

Inhalare: scoateti pacientul in aer liber. Daca respira neregulat, adresati-va medicului.

Ingestie: apelati imediat la medic. Induceti varsaturi numai la indicatia medicului. Nu administrati niciodata nimic pe cale orala daca persoana este inconstienta.

Substanta utilizata pentru dezinsectie combatere larve tantari este:

 

  • VECTOBAC   WG substanta activa Bacillus thuringiensis, cu norma de utilizare de 1 kg / ha si face parte din grupa principală: 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide .

 

     Masuri de prim ajutor: recomandate de producator pentru VECTOBAC WG

Indicatii generale: În orice  caz în care există cel mai mic dubiu, solicitaţi consult medical.

Contact cu ochii: Se vor spăla bine cu multă apă, inclusiv sub pleoape. Dacă persistă iritaţia oculară, se va consulta un specialist.

Contact cu pielea: Se vor scoate imediat hainele contaminate şi se vor spăla înainte de refolosire. Pielea se va spăla imediat cu multă apă.

Inhalare: Se va ieşi la aer curat. Dacă simptomele persistă, se va consulta un medic

Ingerare: Se va clăti gura. Nu induceţi niciodată vomă persoanelor inconştiente sau confuze. Se va consulta un medic. Niciodată nu se va forţa o persoană inconştientă să înghită.

 

Rugam cetatenii Municipiului Tulcea:

  • Sa evite zonele unde se efectueaza serviciile de dezinsectie privind combaterea tantarilor si sa nu stea in raza de actiune a utilajelor cand se pulverizeaza solutiile de lucru;

Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada efectuarii serviciilor de dezinsectie sa ia toate masurile pentru protejarea familiiilor de albine, in caz contrar SC CORAL IMPEX si Primaria Municipiului Tulcea sunt absolvite de orice responsabilitate.

Multumim cetatenilor municipiului Tulcea pentru intelegere si cooperare!